Синдикат „Образование" направи национално проучване по 12 важни приоритета в системата, приоритети пред новия образователен министър. Освен това направихме анализ на готовността за протести и стачка в очакване на новия бюджет за образование за 2023г.
Респондентите учители, служители и заинтересовани са подредили по важност образователните акценти и политики:

Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" категорично застава зад протеста на нашите братя и сестри на работещите в НОИ членове на Синдикатът на административните служители „Подкрепа", за правото им на труд и достойно заплащане.

В навечерието на 24 май – празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост, възхваляваме образованието и ценностите, образованието и възпитанието с надеждата те да ни водят към един по-добър свят и да ни правят малко по-добри.

Синдикат „Образование" категорично протестира срещу вменяването от МВР допълни отговорности към педагогически специалисти, които са в разрез с длъжностите характеристики на учителите. Изискването учителите да проверяват за бомби и взривни устройства не кореспондират с техните компетентности и е абсурдно да носят отговорности при вземане на подобни решения.

София Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" ще проведе своята XI Национална отчетно-изборна конференция на 6.04.2023 г. от 9.30 часа в зала „Опал" на хотел „Рамада".

Адрес на редакцията

Гр. София – 1373

Пощенска кутия № 95

Педагогическо издателство „Образование”

Венцислав Димитров Крумов

GSM 0888 71 22 01

e-mail: obrasovanie@dir.bg

e-mail: obrazovanie@dir.bg

Статии се приемат на
e-mail: obrasovanie@dir.bg
e-mail: obrazovanie@dir.bg